middle-banner

Filmdagar

Våra Filmdagar är ett återkommande evenemang som vi har på våren. Då träffas biografer från hela landet för att under en helg hinna se så mycket film det går, men också för att träffas, umgås och utbyta erfarenheter.

Mötesplats mitt i landet

Vi har de senaste åren valt att hålla till i Leksand för att där har vi tillgång till två salonger, den ena på Visir och den andra i Sveasalen. Leksand ligger geografiskt bra till för våra deltagare som kommer både norr och söder ut.

Se massvis av film

När vi träffas är det i första hand fokus att ta del av så många filmer som går att visa under en helg i två salonger. Vi bjuder på intressanta och tankeväckande filmer och även en rad spännande förhandsvisningar.

Gäster, föreläsare, tips

Vi kommer även bjuda på spännande gäster, givande föredrag och ge tips om hur ni kan utveckla er biografverksamhet.

Årets bioutmärkelser

Under lördagen passar vi på att dela ut Årest bioutmärkelser till de vi tycker gjort enastående insatser. Tre utmärkelser brukar vi dela ut och varje pris ger förutom äran en liten prissumma.

Föreståndarmöte

Vi passar också på att ordna föreståndarmöte så vi kan lyfta aktuella frågor och ämnen. Särskild inbjudan kommer till berörda. Detta möte är främst för biografer anslutna till Våra Gårdar.

Inspiration

Ambitionen är hög med andra ord och det är mycket som ska rymmas under en hel helg! Våra deltagare brukar känna sig fullmatade med filmtips och stärkta att ta sig an sommaren och hösten.