middle-banner

Filmdagarna 2019

Årets filmdagar kommer att gå i musikens tecken i alla dessa former. Vi har bjudit in kompositören, pianolegendaren och grammyvinnaren Anders Widmark som är högaktuell med A music story, med biopremiär i juli.

Filmen som även kommer att visas på filmdagarna är en slags musical för barn mellan 8 – 108 år med bl.a. Claes Malmberg, Helen Sjöholm, Jan Malmsjö och Anders Widmark i rollerna. Musikern Johan Testad kommer även att finnas med. Johan fick guldbagge för bästa originalmusik till filmen Goliat. Musiken har haft en stor betydelse för filmen även i dess barndom, då filmen var stum. Därför har vi bjudit in stumfilmspianisten Edward von Pastsom kommer ackompanjera en svensk stumfilmsklassiker från 1913.

Sedan är det ju en hel del nya filmer, fint väder, tipspromenad, god mat och nya/nygamla möten som finns på dagordningen.

För biografer som ingår i Våra Gårdars kedja så är det avgiftsfritt för tre deltagare, samt tre ungdomar som ingår i en BioNio grupp. Anmäl er här //www.varagardar.se/filmdagarna-2019/, dock senast den 15 maj. Frågor, kontakta lars.gillegard@varagardar.se

Boka helgen 24-26 maj 2019. Start för helgen är kl. 19.00 fredag och avslut med lunch på söndag kl.14.00

Obs! Viktigt att notera att ni i år får boka ert boende själv, stugor är reserverade och bokar du före 15 maj får du ett reducerat pris. Ange ”Våra Gårdars Filmdagar” vid bokning.

Klicka här för att komma till anmälningslänken.

Ladda ner årets program!

Publicerad 2019-01-29

Upp