Filmdagarna 2024

image

Vi bjuder här in till årets Filmdagar. Mycket är som vanligt på gång; idéer och verksamhet som håller på att utvecklas, inom Våra Gårdar, bland enskilda biografägare och hos en mängd branschaktörer. Vi vill spegla detta i det program vi nu arbetar med inför årets Filmdagar och inte minst i ett intressant filmutbud. Välkommen att anmäla er!

TID: 17-19 maj 2024, start fredag kl.19.00 och avslut söndag med lunch kl.14.00
PLATS: Sveasalen, Sveagatan 14-16 och Visir Bio, Faluvägen 16, 793 31 Leksand
KONTAKT/FRÅGOR: Lili Parsipour, 0733 72 63 57, lili.parsipour@varagardar.se
ANMÄLAN: HÄR

Biografen har haft en förunderlig förmåga att överleva genom filmhistorien. Då det mesta av film och serier numera ses inom hemmets väggar och filmutbudet närmast är gränslöst så spelar ändå biografen en central roll för filmens väg till publiken.

Det är på biografen man kan få en högkvalitativ filmupplevelse tillsammans med andra. Det är biografens stora filmduk och en kräsen biopublik som sätter kvalitets­ribban för mycket filmskapande. Men biografen spelar även en viktig roll för att utveckla det lokala kulturlivet och stärka den offentliga fysiska miljön dit alla är välkomna.

Sverige är unikt internationellt då vi ha så många mindre biografer runt om i riket. Att dessa biografer lever och frodas står och faller med ideella insatser från biografägare och dess medarbetare. Det är för främst er som vi arrangerar Filmdagarna i Leksand.