Filmen – Jävla pappa

image

Filmvisning med Studio Prolog (församtal) och eftersamtal. Jävla pappa av Niklas Gyberg Ivarsson, en film som med ömhet och humor porträtterar hur deprimerad son och excentrisk alkoholiserad far försöker komma varandra nära i gemensamt byggprojekt.

NBV:s utvecklingsenhet har tillsammans med Våra Gårdar och filmproduktionsbolaget We Have a Plan tagit fram ett programpaket med särskilt fokus våra kamratstöds- och liknande verksamheter. Programpaketet presenterades vid IOGT-NTO:s kurshelg Socialt forum, 5 - 7 maj, och lanserades under Våra Gårdars filmdagar i Leksand 26 - 28 maj.

NBV-förbundet subventionerar tio visningar för föreningar inom våra MO, som arbetar med kamratstödsverksamhet eller liknande. Kontaktperson är Emelie Enlund. Det går såklart att boka filmen eller delar av programpaketet utanför de subventionerade visningarna.

Läs mer om paketet i programpaketets pitchblad här

Se filmens trailer här.

Om att växa upp med, och hantera anhöriga som dricker för mycket, och om att hitta sin egen väg framåt i livet. Av och med regissören Niklas Gyberg Ivarsson.

En deprimerad son och en excentrisk far ger sig in i ett gemensamt byggprojekt för att komma varandra nära. Ganska snart går det åt helvete, både med bygget och deras relation. Sonen är ensam, dumpad och deprimerad. Pappan är alkoholiserad och övertygad om att han snart kommer att dö. Med ömhet och humor i Lukas Moodysonsk anda skildras en komplicerad familjerelation. Jävla pappa är en rå, ärlig och utelämnande berättelse som berör trauman och utsatthet. Samtidigt är filmen en kärlekshistoria. Den skildrar både värmen och smärtan som den komplicerade relationen till en alkoholiserad förälder ofta innebär. Filmen har producerats delvis för att fungera som samtalsunderlag i seminarier kring teman som den berör.

Övriga frågor kontakta:

Lars Gillegård, Biografkonsulent/Filmsättare, Våra Gårdar
0733-72 63 56, lars.gillegard@varagardar.se

Clara Bankefors, Vik. Utvecklingsstrateg, kultur NBV Förbundskansli
076-6279764, clara.bankefors@nbv.se