Skarpa restriktioner införs

image

På regeringens presskonferens den 16 november kom ett besked vad gäller allmänna sammankomster.

Från och med den 24 november fram till den 22 december blir det förbjudet att delta på/arrangera en allmän sammankomst med mer än 8 personer. Det är så nära en lockdown man kan komma mot bakgrund av hur den svenska lagstiftningen ser ut.

Socialminister Lena Hallengren gjorde även ett medskick om att inte försöka obstruera eller hitta kryphål för att kringgå denna restriktion. Inrikesminister Mikael Damberg slog fast att denna restriktion även skall vara normerande. Bakgrunden är en dramatiskt ökad landsomfattande smittspridning som skett de senaste veckorna.

För att undvika missförstånd och ta det säkra för det osäkra så rekommenderar vi nu medlemmar inom Våra Gårdar att helt stänga ner allmänna sammankomster i sina lokaler, vare sig det gäller biografföreställningar eller annan publik verksamhet. Därmed medverkar vi till att minska smittspridningen, med en förhoppning att vi kan öppna till jul- och nyår.

Läs vidare på https://www.regeringen.se/ Bevaka även de restriktioner som regionerna utfärdat och den information som Folkhälsomyndigheten ger och uppdaterar.