Konstvecka i Växjö

image

Unik konstvecka i Växjö med 20 yrkesverksamma konstnärer från Kronobergs län och workshops med barn från Ukraina.

Under vecka 35 samlade vi tjugo yrkesverksamma konstnärer från Kronobergs län på Mötesplats Vattentorget i Växjö. Närmare 60 konstverk fanns att titta på och inom ramen för verksamheten KONST ÅT ALLA köptes det in minst ett konstverk av varje konstnär, konstverk som nu ska spridas ut till våra samlingslokaler i landet.

Utställningen invigdes av kommunalrådet i opposition, Malin Lauber, dessutom hälsade Håkan Ferner, som är anställd, alla välkomna och berättade lite kort om huset. Ett hus och föreningar med ett otroligt engagemang. Här bedrivs det bland annat en stor teaterverksamhet för barn och unga, i huset finns också Café Fontaine som drivs av IOGT-NTO föreningen Visol som anordnar musik- och berättarkafé varannan vecka och konstutställningar med ny konstnär och vernissage varje månad. Just nu är det två och ett halvt års kö för att ställa ut i caféet, vilket är helt fantastiskt.

Det genomfördes också två workshops för barn under veckan med konstnär Karolina Lilliequist, RÖDA TRÅDEN – En workshop med linjen i fokus och TUTTI FRUTTI – En lekfull workshop i mönsterrapport och textiltryck. Den sistnämnda var särskilt riktade till personer som flytt kriget i Ukraina och skedde i samarbete med Röda Korset.

Deltagande konstnärer: Petra Karlsson, Martha Kristensen, Karolina Lilliequist, Anna Nordström, Vivianne Otsa, Martin Bornholm, Hans Hedlund, Inga Leo, Kerstin Cedell, Fanny Wallertz, Annkristin Andersson, Birgitta Heiling, Lars Palm, Remus Bo Wilson, Åke Bergqvist, Roger Simonsson, Lisbeth Sandvall, Björn Jäderås, Kajsa Haagen, Morgan Persson