middle-banner

Vi skapar framtiden

Vi bad 9 konstnärer tolka varsitt mål, de övriga 8 målen tolkas av medlemsföreningar och besökare. Över 50 utställningar har nu skickats ut över hela landet!

 

Vi skapar framtiden – är en interaktiv konstutställningen om de Globala målen och hur vi på ett roligt sätt ökar kunskapen om viktiga frågor och samtidigt uppmuntrar till eget skapande.

Under kommande månader presenterar vi de nio yrkesverksamma konstnärer som fick uppdrag att tolka varsitt mål. Konstnär nr tre är Henrik Jonsson med Mål 2 – Ingen hunger


Foto: Kent Eng

Vem är Henrik Jonnson?
Henrik Jonsson, född 1986 i Vänersborg, är en svensk serietecknare och illustratör. Jonsson har bland annat tecknat serier i serietidningarna Batman och Suicide Squad för amerikanska DC Comics och Fantomen för Egmonts svenska utgivning. Jonsson har studerat på The Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art. Illustrerar bl.a. PAX-serien.

Kan du berätta lite om din tolkning?
– Mat är kroppens bränsle. Tyvärr har inte alla samma tillgång till den. Och i en värld där klimatkrisen förvärras kan vi alla behöva hitta alternativ till var vi får den ifrån.

 

Scanna in QR-koden och läs mer Globala målen och se alla tolkningar:

 

HAR DU FRÅGOR OM UTSTÄLLNINGEN: 

Anton Hjärtmyr
0733 72 63 55
anton.hjartmyr@varagardar.se


Utropstecken

Läs även

Vi skapar framtiden