middle-banner

Vi skapar framtiden

Första året 2021 bad vi nio yrkesverksamma konstnärer att tolka varsitt mål, de övriga åtta målen skulle tolkas av medlemsföreningar och besökare. 2022 skapades tolkningar av alla sjutton mål, alltså åtta helt nya tolkningar inskickade av medlemmar och besökare!

Tillsammans med utställningspaketet, bestående av sjutton tolkningar samt tomma affischer i A3 storlek, och konstnärsmaterialet får ni ta del av en enkel verksamhetsmetod för att arbeta med de Globala målen. Det finns färdiga tolkningar för alla sjutton mål där ni kan välja att fördjupa er i ett av dom, arbeta med alla målen och skapa era egna tolkningar eller enbart bjuda in allmänheten och visa konstutställningen som den är. Låt oss tillsammans på ett kreativt sätt informera om dessa viktiga frågor!

ANMÄL ER HÄR

Vi skapar framtiden – är en interaktiv konstutställningen om de Globala målen och hur vi på ett roligt sätt ökar kunskapen om viktiga frågor och samtidigt uppmuntrar till eget skapande. 

En av de deltagande konstnärerna är Henrik Jonsson med Mål 2 – Ingen hunger


Foto: Kent Eng

Vem är Henrik Jonnson?
Henrik Jonsson, född 1986 i Vänersborg, är en svensk serietecknare och illustratör. Jonsson har bland annat tecknat serier i serietidningarna Batman och Suicide Squad för amerikanska DC Comics och Fantomen för Egmonts svenska utgivning. Jonsson har studerat på The Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art. Illustrerar bl.a. PAX-serien.

Kan du berätta lite om din tolkning?
– Mat är kroppens bränsle. Tyvärr har inte alla samma tillgång till den. Och i en värld där klimatkrisen förvärras kan vi alla behöva hitta alternativ till var vi får den ifrån.

 

Scanna in QR-koden och läs mer Globala målen och se alla tolkningar:

 

HAR DU FRÅGOR OM UTSTÄLLNINGEN: 

Anton Hjärtmyr
0733 72 63 55
anton.hjartmyr@varagardar.se


Utropstecken

Läs även

Vi skapar framtiden