middle-banner

Våra Gårdar söker en BioNio konsulent

Landets första biografkonsulent med fokus på ungdomar! 

Sedan två år tillbaka är Våra Gårdar i färd med att utveckla ett koncept med syfte att öka engagemanget bland ungdomar för landets mindre biografer. Det är en för filmbranschen unik pionjärsatsning som går under namnet BioNio och sker med stöd av Filminstitutet.

Det finns nu en grundstruktur, material för profilering och kommunikation samt exempel på material att rigga på biograferna. BioNio har även testats i liten skala på ett antal mindre biografer. Nu vill vi vidare­utveckla konceptet så att flera biografägare kan se möjligheter med BioNio, och att flera BioNio grupper av ungdomar startas på biografer runt om i landet.

Film spelar en betydande roll för ungdomar idag. Unga ser film på skärm, hemmavid och med kompisar och då främst nedladdat /streamat. Vi ser ett stort behov av fysiska mötesplatser för unga i landets kommuner. Biografen, i synnerhet den mindre biografen, som drivs ideellt och/eller idéburet, har här en stor roll att spela.

I tjänsten kommer du att

Vara med och utveckla BioNio konceptet

Ansvara för att etablera BioNio grupper av ungdomar på biografer runt om i landet och etablera ett nätverk för BioNio.

Marknadsföra BioNio och utveckla samarbete med biografägare men även med aktörer i filmbranschen, kommunala företrädare och andra lokala aktörer.

Våra Gårdar har sitt kansli på Stora Essingen i Stockholm, där sju personer arbetar med att ge medlemsföreningar olika former av stöd och service inom fastighet, film och bio, ungdomsutveckling samt inom konst och kulturområdet. 

Dina egenskaper
Du trivs bäst i ett arbete där du får möjlighet att utveckla och vidmakthålla nätverk och förnya verksamheter. Du är driven, självgående och kreativ med höga kvalitetskrav. Du är bra på att prioritera och planera för att nå dina mål i rätt tid. Du är utåtriktad, kommunikativ och trivs med att ha många kontakter. Din inställning till samarbete skapar motivation och ett positivt arbetsklimat.

Dina kvalifikationer
Du har egna erfarenheter av ungdomsverksamhet. Intresse för film och bio ser vi som en självklarhet. Tjänsten innebär resor runt om i landet och det finns inget krav att vara bosatt i Stockholm. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av ideella organisationer och kultur­arrangemang. Du är kreativ och har god organisationsförmåga och gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god datorvana och gärna erfarenhet av hemsidesarbete, nyhetsbrev och sociala medier. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi önskar att du delar Våra Gårdars värdegrund.

Vad kan Våra Gårdar erbjuda dig?
Tjänsten är en projekttjänst, heltid, med 38,5 timmars arbetsvecka i genomsnitt. Verksamheten kräver ibland arbete på kvällar och veckoslut. Tjänsten innebär frihet under ansvar.

Urval sker löpande varför vi vill ha din ansökan snarast. För mer information kontakta biografkonsulent Lars Gillegård tfn 0733-72 63 56, eller Thomas Olli, VD, tfn 0733-72 63 52

Välkommen med din ansökan. Mejla personligt brev och CV till info@varagardar.se