middle-banner

Vi skapar framtiden

Vi bad 9 konstnärer tolka varsitt mål, de övriga 8 målen tolkas av medlemsföreningar och besökare. Över 50 utställningar har nu skickats ut över hela landet!

Vi skapar framtiden – är en interaktiv konstutställningen om de Globala målen och hur vi på ett roligt sätt ökar kunskapen om viktiga frågor och samtidigt uppmuntrar till eget skapande.

Under kommande veckor och månader presenterar vi en konstnär som tolkat ett av de sjutton Globala målen. Först ut är Ulrika Linder med Mål 11 – hållbara städer och samhällen.

Vem är Ulrika Linder?
(f. 1984) är konstnär och arbetar på återvinningscentraler i Örebro kommun. På Instagram är hon känd under namnet Diskbänkstecknaren där hon tecknar ögonblicksbilder från ett kaosartat liv som knegande småbarnsförälder. I linje med sitt jobb med återvinning tecknar hon oftast på gamla fönsterkuvert, broschyrer eller vad som helst som finns till hands. Ulrika Linder har en magisterexamen i fri konst från Valand.

Kan du berätta lite om din tolkning?
Det är svårt att närma sig ett motiv om framtiden utan att börja tänka på den som antingen en utopi eller en dystopi. Jag ville ta fram en positiv, men ändå någorlunda realistisk (nåja) vision. En där vi blivit självförsörjande och cirkulära, men ändå utifrån att man kanske jobbar med och utvecklar det man redan har, som att låta äldre hus stå kvar och bygga växthus på taket och se till att plantera massor av träd, samtidigt som man så klart bygger coola nya grejer. Jag snöade in på hydroponisk odling med ätbar fisk, småskalig biogasframställning, självkörande fordon och skogs-höghus. 

Jag vill även tänka på framtidens stad som inkluderande och kollektiv, att vi en gång för alla reformerat den destruktiva och diskriminerande bostadsmarknaden och möjliggjort för olika former av boende, som inte styrs av ekonomiska intressen och rasism. Jag ser en gratis kollektivtrafik, stora solenergiprojekt och odling på alla ställen möjliga. Dessutom vore det väldigt roligt att kunna flyga med sin bil.

 

HAR DU FRÅGOR OM UTSTÄLLNINGEN: 

Anton Hjärtmyr
0733 72 63 55
anton.hjartmyr@varagardar.se


Utropstecken

Läs även

Vi skapar framtiden