middle-banner

Här Ska Vi Inte Dö!

– Hela utställningen handlar om flykt och flyktingar. En del av utställningen är gjort av saker som jag själv har upplevt och resten är om andras upplevelser och vad de har för läge och situation. Just nu händer det mycket hemska saker runt flyktingfrågan i Europa och speciellt här i Sverige. 

Med mina utställningar vill jag meddela det mycket viktiga budskap om hur är det att vara flykting, hur det känns att bli kallad för invandrare och flykting hela sitt liv, hur det känns att bli tvungen att lämna allt du har skapat bakom dig, hur det känns att vara ensam utan din familj, hur det känns när man får reda på att man ska utvisas till döden och hur politik och pengar bestämmer över tusentals flyktingars liv.

2 (kopia)

Hadi Qasemi

Jag heter Hadi Qasemi och har varit i Sverige i fyra år. Jag är 17 år gammal och har afghansk bakgrund men är född i Iran. Mina föräldrar flydde till Iran för länge sedan p.g.a. kriget i Afghanistan och för att folkgruppen Hazara som vi tillhörde är förföljda. Jag växte upp i en fattig men förstående familj. Jag började att jobba när jag var 8 år för att kunna hjälpa min familj, samtidigt studerade jag. Senare var jag tyvärr tvungen att sluta studierna p.g.a. ekonomin och började jobba heltid. Min resa till Sverige börjades när jag var 11 år och tog mig nästan två år tills jag var framme. Under min resa har jag upplevd mycket hemska upplevelser som att sitta i fängelse i flera månader, sova på gator, förlora några vänner som inte lever längre, så nära att dö och mycket annat som inte går att beskriva!

Här i Sverige började det nya kapitalet av mitt liv. I Sverige upptäckte jag min talang inom konst och design, och från den dagen tills nu har jag utvecklats väldigt mycket. När jag var ny i Sverige hade jag ganska svårt med allt. Jag kunde inte språket, var helt ensam utan min familj, inga kompisar, ingen skola men jag hade papper och penna! Jag tecknade och tecknade sedan såg jag att det gick bra och allt jag tecknade blev mycket fint. Jag kunde inte svenska eller engelska men jag kunde lära mig ett nytt språk, konstens språk. Då började allt! Jag bestämde mig för att jag ska kommunicera med hjälp av mina målningar. Där och då blev mitt mål att bli världens största konstnär! 

10

 

VILL DU BOKA UTSTÄLLNINGEN: 

Anton Hjärtmyr
0733 72 63 55
anton.hjartmyr@varagardar.se