Filmdagar 2023

image

Vi bjuder här in till årets Filmdagar 26-28 maj. Mycket är på gång, idéer och verksamhet som håller på att utvecklas, inom Våra Gårdar, bland enskilda biografägare och hos en mängd branschaktörer.

Start: Fredag kl.19:00 och avslutning med lunch söndag kl.14:00 

Många hyllar biografen och allt som den står för. När mycket annat slagit igen i lokalsamhället, i form av affärer, service och mötesplatser, så har biografer haft en förunderlig förmåga att överleva, även efter pandemin. Det startas till och med nya biografer. För filmdistributörer, filmproducenter och filmskapare är bion den bästa miljön att möta en publik och kunna avläsa en films värde.  

Men inget är självklart framöver. Det är enklare och billigare att se film hemmavid. Och det är mycket annat än film pockar på uppmärksamhet i alla de virtuella miljöer som nu utvecklas. Gamla sanningar gäller inte längre, det gäller att tänka nytt och kreativt kring biografens roll i framtiden. 

Vi bjuder här in till årets Filmdagar. Mycket är på gång, idéer och verksamhet som håller på att utvecklas, inom Våra Gårdar, bland enskilda biografägare och hos en mängd branschaktörer. Vi vill spegla detta i det program vi nu arbetar med inför årets Filmdagar och inte minst i ett intressant filmutbud. Man brukar ju hävda att film är bäst på bio. Men hur kan annat bli bäst på bio, till exempel filmen och publiken? 

Om programmet, filmerna och de personer vi bjuder in återkommer vi. 
Vi önskar anmälan senast 8 maj. OBS begränsat deltagarantal.  

Frågor: Lars Gillegård, 0733-72 63 56, 08-672 61 56, lars.gillegard@varagardar.se