middle-banner

COSPLAY-fotoutställning

Cosplay är en förkortning för Costume Play. Cosplayare klär ut sig till och uppträder som en känd, ofta fiktiv, karaktär. Det kan handla om figurer ur datorspel, filmer eller serietidningar. Värt att tänka på är att de flesta av oss cosplayat någon gång, t.ex. om du klätt ut dig till James Bond på en maskerad. Vem som helst kan klä ut sig till vem som helst! Fotoutställningen är producerad av Våra Gårdar i samarbete med Sverok. Fotografier av Ice of Tin.

Praktisk information:
Utställningen är väldigt enkel att sätta upp och består av 30 fotografier som kommer färdigmonterade på 3 vikskärmar med måtten, höjd: 180cm, bredd: 3x72cm. Till utställningen har vi tillsammans med Sverok tagit fram en fin folder med massor av spännande läsning om bl.a. Cosplay och identitet och Cosplay i Sverige idag. Att boka och visa utställningen 1-2 veckor kostar 2000 kr inkl. frakt.

Det går att göra flera spännande kringarrangemang i samband med den här fotoutställningen. Vilka typer av arrangemang kommer skilja sig från ort till ort men vi hoppas att du tar vara på dina lokala kontaker och möjligheter.

Kontakta NBV för kulturarrangemang och studiecirklar. Vi rekommenderar också att du tar kontakt med närmaste Sverokförening och tillsammans med dem planerar olika arrangemang under utställningsperioden. Behöver ni hjälp att hitta en förening ta kontakt med Sverok´s kansli på telefon 010-551 93 00 eller maila till info@sverok.se

Ladda ner Cosplayfoldern här!

Mer om Cosplay: Cosplay är en växande hobby i Sverige (och i resten av världen). Cosplay är ett exempel på de nya kulturformer som idag växer fram bland barn och unga. De riktigt stora arrangemangen har flera tusen deltagare. En uppskattning är att mellan 10.000 och 20.000 personer engagerar sig aktivt i hobbyn i Sverige. Många fler går på konvent, besöker tävlingar etc. 
Sverige har gått i bräschen inom hobbyn bland annat genom att TV-sända ett antal tävlingar. Här är Sverige först i världen! Intresset för cosplay växer med andra ord vilket också märks genom att fler och fler cosplayföreningar och studiecirklar växer fram. 

Exempel från utställningen:

Bild005

Bild021

Bild008

cosplay-helliden
Foto från Helliden Folkhögskola

 

VILL DU BOKA UTSTÄLLNINGEN: 

Anton Hjärtmyr
0733 72 63 55
anton.hjartmyr@varagardar.se