middle-banner

Våra Gårdar nyhetsbrev september 2017

Äntligen höst! Vi är många som uppskattar höstens alla fördelar. Färgerna i skog och mark – frukt, bär och svamp är några av alla glädjeämnena denna årstid. Föreningslivet har också startat upp och då är det läge för en uppdatering från Våra Gårdar.

Våra Gårdar fyller 75 år under 2017 – vilket vi firar under hösten med tårtkalas. Vi hoppas att våra föreningar tar chansen att uppmärksamma händelsen. Förgyll gärna tillfället med hjälp av en tårtcheck från Våra Gårdar.

 

Årets Våra Gårdar lokal 2017 är utsedd – Vi framför ett stort grattis till Ordenshuset i Umeå som har utsetts till årets Våra Gårdar lokal 2017. Förbundsstyrelsen utsåg ordenshuset i Umeå, i konkurrens med flera ytterligare nomineringar, vid sitt förbundsstyrelsemöte den 8/9.

Motiveringen lyder; ”Ordenshuset i Umeås utses till årets våra Gårdar lokal 2017. Ordenshuset i Umeå har en imponerande och omfångsrik verksamhet i sina lokaler. I huset huserar verksamhet för barn och ungdomar, kamratstödsverksamhet, och samlar såväl intern och som extern verksamhet vilket gör ordenshuset till en mötesplats och ”landmärke” i Umeå årets alla dagar. Ordenshuset brandskadades svårt 2006 och har efter omfattande insatser återskapats och moderniserats och är i dag en välmående och välfungerande nykter samlingslokal i Umeå där husets möjligheter och funktioner är i ständig utveckling”.

 

Hösten kommunkonferenser går av stapel på sex orter i landet. Är er förening belägen nära våra konferensorter önskar vi att ni deltar med två representanter. Under våren 2018 erbjuds konferenser i 6 nya områden i landet. Vi ägnar kvällen åt utvecklingsfrågor, främst finansiering och relationen med våra kommuner och naturligtvis utrymme för frågor.

 

Som vanligt finns det ett antal datum och händelser att hålla koll nu när höstens verksamhet startar upp. Särskilt vill vi påminna om vårt skadeförebyggande och bidragsmöjligheten för alla våra medlemmar med Våra Gårdar-försäkring. Det är också hög tid för att förbereda inför Boverksansökan och slutligen påminner vi om våra nya utställningar med bland annat Cosplay som nu kan bokas via oss – läs mera här nedanför annars hittar du information på hemsidans olika avdelningar.

Vi ses i verksamheten!

Thomas Olli
VD

 

839003fa-3e08-410b-8dbb-fa77b55dbcf6

KOMMUNKONFERENSER
Hösten 2017 påbörjar vi genomförandet av kvällskonferenser där våra samlingslokaler är i fokus. Vi tar upp frågor som rör våra hus, dess möjlighet att utvecklas, såsom bidrags- och ekonomifrågor och våra relationer till våra kommuner.

Här genomförs konferenserna hösten 2017:

  • Gävleborg onsdag 27/9                18.00              IOGT-NTO Valbo
  • Örnsköldsvik torsdag 5/10            18.00              IOGT-NTO Bergsgatan 8
  • Jönköping onsdag 18/10              18.00              Barnarpsgatan 39 G
  • Uppsala onsdag 25/10                  18.00             Drabanten, A-B salen
  • Halmstad tisdag 7/11                    18.00              Murargatan 30, Halmstad
  • Stockholms län måndag 13/11      18.00             TR-lokalen Kammakargatan 56

Till kvällskonferenserna kallas två representanter från varje Våra Gårdar-medlem i området. Våra Gårdar bjuder på konferensmaterialet samt kaffe och smörgås. Någon deltagaravgift utgår ej. Deltagarna svarar för sina egna resor.

Anmälan med namn, e-post och telefon till: info@varagardar.se eller 08-672 61 50.

Detaljprog