5 580 000 kronor till ungdomsprojektet!

image

Riksförbundet Våra Gårdar och de av våra medlemmar som har sökt bidrag från Boverket fick den 22 november besked om hur årets utfall blev.

Det centrala ungdomsprojektet får beviljat drygt 1,1 miljoner kronor och fyra av våra sökande medlemmar delar på 4 460 000 kronor. Boverkets samlingslokaldelegation delar årligen ut bidrag till utveckling av ungdomsverksamhet i allmänna samlingslokaler. I år, 2019, får 17 projekt som utvecklar samlingslokaler för ungdomarna dela på 17,6 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat användas för att utveckla verksamheten och göra lokalerna mer attraktiva för ungdomar.

Fyra av 21 föreningar i Våra Gårdar som sökt beviljades bidrag. Vi säger grattis till IOGT-NTO 922 Orsa, Dalarnas län, Vänskapsföreningen i Malmö, Skåne län, IOGT-NTO 27 Globen, Hässleholm, Skåne län och KRIS Södertälje, Stockholms län. Av det totala beloppet som delas ut utgör beloppet för de beviljade ansökningarna med en direkt koppling till Våra Gårdar närapå en tredjedel. De föreningar som vill söka stödet nästa år bör börja planera redan efter nyår för att få igång processen och skapa en riktigt bra ansökan. Kontakta Våra Gårdar-kansliet i ett tidigt skede.

 

 

Vi ser fram mot att se resultatet av det goda arbete som väntar!

Våra Gårdar