4 980 000 kronor till ungdomsprojektet!

image

Riksförbundet Våra Gårdar och de av våra medlemmar som har sökt bidrag från Boverket fick den 30 november besked om hur årets utfall blev. Det centrala ungdomsprojektet får beviljat 1,3 miljoner kronor och fyra av våra sökande medlemmar delar på 3 680 000 kronor.

Boverkets samlingslokaldelegation delar årligen ut bidrag till utveckling av ungdomsverksamhet i allmänna samlingslokaler. I år, 2018, får 28 projekt som utvecklar samlingslokaler för ungdomarna dela på 23,8 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat användas för att utveckla verksamheten och göra lokalerna mer attraktiva för ungdomar.

Fyra av fem föreningar i Våra Gårdar som sökt beviljades bidrag. Vi säger grattis till IOGT-NTO Vänskapsbandet i Sandviken, Käpplunda-Skövde Blåbandsförening i Skövde samt Sverok-föreningarna Malmö E-sport och Relfa i Falköping. Av det totala beloppet som delas ut utgör beloppet för de beviljade ansökningarna med en direkt koppling till Våra Gårdar drygt en femtedel. De föreningar som vill söka stödet nästa år bör börja planera redan efter nyår för att få igång processen och skapa en riktigt bra ansökan. Kontakta Våra Gårdar-kansliet i ett tidigt skede.

Vi ser fram mot att se resultatet av det goda arbetet som väntar!

Våra Gårdar

 

Publicerad 2018-12-04

Upp